Spreewald august

Jægerspris og Skibby

Spreewald-nordtysk kanalidyl
Cottbus, Meissenog og Dresden

 5 dages busrejse inkl. halvpension

Fra søndag 18. til torsdag 22. august 2019

 

Mellem Berlin, Dresden og Cottbusfinder vi en af Nordeuropas mindre kendte naturperler, nemlig Spreewald, som med sine 480 km2 og sit finmaskede net af kanaler, åer og bække i dag er et fredet område, hvor motorsejlads er forbudt, og hvor selv postbuddet må stage sig frem i sin lille postbåd. De mere magelige kan læne sig tilbage på en af de mange turbåde, lade andre om arbejdet og nyde turen til fulde.

Så fat stagen og tag turen gennem Tysklands ”Grønne Venedig”. Området er også hjemegn for sorberne, et folkeslag på omkring 50.000 personer, der har eget sprog og stolte, kulturelle traditioner.

Turen byder på besøg i Dresden, som efter 2. Verdenskrigs bombardement igen i dag fremstår som europæisk kulturby med bygninger genopført efter originale tegninger. Ligeledes besøg på MeissenPorcelæn, fabrikken som gennem århundreder har frembragt Europas fineste og mest kostbare porcelæn.

 1. dag: Afrejse til Cottbus
  Efter opsamling går turen via Gedser -Rostock mod Berlin. Den gamle grænse mellem Øst-og Vesttyskland fornemmes stadig tydelig, selvom udviklingen i de østlige delstater er gået hurtigere, end mange havde forventet.
  Med passende pauser undervejs ankommer vi sidst på eftermiddagen til Cottbus, som ligger ca. 125 km syd for Berlin. Byen ligger ved floden Spree i udkanten af Spreewald. Området er også hjemegn for sorberne, et folkeslag på omkring 50.000 personer, der har eget sprog og stolte, kulturelle traditioner. Middag på hotellet.
 1. dag: Kanefart og Lübbenau
  I dag skal vi på sejltur. En ”Kanefart”, hvor man mageligt kan læne sig tilbage og lade sig fragte gennem det imponerende landskab. Undervejs går vi i land -for at nyde en ”lokal” frokost (er ikke indregnet i prisen). Hele området er kendt for sin meget store produktion af gurkeneller drue-agurker, som vi plejer at kalde dem. I sæsonen kan man prøvesmage, og erfare at smag er kulturelt betinget. Efter ophold i Lübbenaukører vi sidst på eftermiddagen tilbage i Cottbus, hvor vi skal på byrundtur med vores rejseleder, for at se og høre nærmere om byens seværdigheder. Under middagen er der sikkert nok at snakke om efter dagens vandfart. 
 1. dag: Meissen og Dresden
  Meissenog Dresden står på dagens program. Byen Meissener måske ikke så kendt som produkterne, der fremstilles her. Meissen-porcelæn har skrevet sig ind i den europæiske historie, og vi besøger den kendte fabrik. Her ser vi, hvordan leret på forunderlig vis omdannes til de smukkeste brugsgenstande og skulpturer, og i museet ser vi et udvalg af porcelæn fra de sidste 200 år. Naturligvis kan vi købe, og prisen følger kvaliteten. Sachsen var et selvstændigt kongerige indtil 1871, og hovedstaden Dresden bærer tydeligt præg deraf. Slottet Zwinger, den smukke Semper Opera og Frauenkircheligger langs Elbens flodløb og er alle en kulturhovedstad værdig. Særligt imponerende er det at se den nyligt genopbyggede by, der, nætterne mellem 13. og 15. februar 1945, nærmest blev jævnet med jorden af allierede bombefly.
 1. dag: Bad Muskau, RhododendronparkenKromlau, Rakotzbrückeog brunkulslejre
  Vi kører til den polske grænse ved den idylliske Bad Muskau. Beliggende ved en af de smukkeste landskabsparker i Europa finder vi denne lille by som blot venter på at blive besøgt. Herfra kan man gå til fods ind i Polen og bruge lidt tid på det lokale marked i Leknica, eller tage en tur i den flotte by.  Muskauparkener den største og mest berømte landskabspark i engelsk stil i Polen og Tyskland. Parken har et areal på 5,45 km2, fordelt på begge sider af floden LausitzerNeisse, som danner den polsk-tyske grænse. Muskauerlandskabspark er optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Vi skal også besøge RhododendronparkenKromlau, en smuk park hvor man finder den spektakulære ”Rakotzbrücke” (Djævlebroen på dansk). På turen hjem kører vi igennem nogle af Tysklands største brunkulsbrud og ser med lidt held nogle af verdens største gravemaskiner. 
 1. dag: Hjemrejse
  Efter morgenmaden må vi pakke bussen og begynde turen hjemad, hvor vi kører nordpå. Vi passerer Berlin og kører til færgen Rostock-Gedser og når retur først på aftenen.

 HUSK I Tyskland benyttes Euro.

Hotellet:

SORAT Hotel Cottbus4* ligger ved Slotskirkepladsen i den gamle bydel. Tidløs design og en personlig atmosfære præger hotellet. Terrasse ud til pladsen, bar og sauna. Hotellet har elevator. Alle værelser har bad og toilet, TV, radio, telefon, hårtørrer, internetadgang mm.

Inkl. i prisen

 • Kørsel i moderne 4* turistbus
 • Gedser/Rostock på ud-/hjemrejse
 • Bussen er bemandet med dygtig og rutineret chauffør
 • Alle regler om køre-og hviletid overholdes
 • Dansk rejseleder på turen
 • Morgenbuffet på færgen –udrejse
 • 4 x overnatning på SoratHotel Cottbus4*
 • 4 x morgenbuffet
 • 4 x middag/buffet –2 dage på hotellet, øvrige dage i byen på spændende restauranter
 • Buskørsel i forbindelse med udflugter
 • Kanefart inkl. pause undervejs (i alt 4 timer)
 • Afgifter, udvidet ansvarsforsikring og bidrag til Rejsegarantifonden

Ikke inkl. : Yderligere måltider, drikkevarer, entréer etc.

Pris
Pr. person i dobbeltværelseKr. 4.099,-
Tillæg for enkeltværelseKr.    650,-

Betaling
Panter Rejser fremsender rejsebevis med oplysninger om depositum kr. 1.000,-der betales inden 8 dage efter modtagelse af rejsebevis og restbeløbet betales senest 60 dage før afrejse.

Information og tilmelding ved henvendelse til

Ældre Sagen Jægerspris &  Ældre Sagen Skibby

Sonja Otte, Tlf. 20 82 70 43 & Lene Lindedam, Tlf. 60 92 91 88

Seneste tilmelding er 28/6

Vi anbefaler at man tegner afbestillings og rejseforsikring, kan bestilles hos Panter Rejser (Europæiske Rejseforsikring) eller hos eget forsikringsselskab.

Forbehold for ændringer i programmet

Panter Rejser er teknisk arrangør og medlem af Rejsegarantifonden nr. 1524

Panter Rejsers generelle bestemmelser er gældende

Rejsebevis sendes gratis pr. mail, postforsendelse kr. 65,-