Litteraturkreds

Litteraturkreds

Lidt om Ældresagens Litteraturkreds

En gang om måneden, sædvanligvis den næstsidste fredag i måneden kl 10.30 – ca. 12, mødes vi i Fritidscentret på Nyvej i Skibby. Vi er en flok, der i øjeblikket tæller 14, der har læst den samme bog og udveksler vores oplevelser. Vi medbringer selv hvad vi måtte ha lyst til af ”forplejning” –  en kop kaffe, en flaske vand osv.

Vi starter med lidt løs snak på kryds og tværs over bordet og efter en halv times tid, ”kaldes til samling”, og alle får taletid og mulighed for at ytre sig om bogen – om sin læseoplevelse, sine tanker og meninger om bogens handling, personer osv.

Det er ingen hemmelighed, at vi til tider er lidt ”udisciplinerede” – og det især hvis bogen har optaget os særlig meget!!! Så er det, vi godt kan tale temmelig meget i munden på hinanden!!!!!

Dagen slutter med, at vi aftaler hvilken bog eller genre, vi skal forsøge at låne hjem til næste gang. Vi har gerne et par titler, da vi er afhængig af, hvad biblioteket kan skaffe hjem til os i så mange eksemplarer, ligesom vi ikke kan låne de nyeste bøger.

Lisbet og Birgit er tovholdere – dvs. det er dem, der har snakken med bibliotekaren ca. 2 uger før, vi skal mødes.Biblioteket sørger så for, at bøgerne er hjemme, til vi skal bruge dem. Vi har også benyttet os af den mulighed, at have besøg af en bibliotekar, der efter aftale kan tale om en bestemt genre, forfatter eller andet kredsen gerne vil have belyst. Det var spændende !!!!

Det er blevet en hyggelig tradition, at vi om foråret, som afslutning på sæsonen, har en lille udflugt, som relaterer til en bog/forfatter vi har beskæftiget os med i løbet af sæsonen. Eksempelvis havde vi læst om Kamma Rahbek og livet omkring Bakkehuset. Derfor valgte vi at besøge Bakkehus Museet med en guidet rundvisning – vi havde ansøgt Ældresagen om et tilskud til betaling af rundvisning/entre. Efterfølgende spiste vi i en af ”de små haver” på Frederiksberg. Og vi havde haft en dejlig, sjov og inspirerende dag.

Næstsidste fredag i måneden kl. 10.30. 
Centret på Nyvej, lokale 3 på 1. Sal.

Tilmelding:Birgit Rohleder, tlf.: 23 71 24 43 
eller Lisbet Steensgaard, tlf.: 44 91 79 68 eller 24 47 71 48.

Beklager, at der på grund af stort deltagerantal i øjeblikket er lukket for tilgang, dog er der mulighed for at komme på venteliste.